Napoleon kunstverk av han

De fleste har nok hørt om denne mannen. Han heter Napoleon Bonaparte og er en av de mest kjente figurene i verden. Han ble født i 1769 og dette var 15. august i Ajaccio. Han ble samtidig Frankrikes mektigste politiker på 1700 tallet og han var også en leder av militæret. Napoleon gjorde seg selv til keiseren av Frankrike i starten av 1800 tallet. Dette varte helt til han nesten måtte gå av etter at det ble nederlag i Napoleonskrigene. Napoleon Bonaparte var virkelig god på flere ting og det er ikke noe tvil om at han var en god leder.

I og med at Napoleon Bonaparte er kjent av utrolig mange mennesker i verden etter det en klarte å gjøre for frankriket og hvor dyktig han var i politikk, samt hvor flink han var når det kom til krig. Det er derfor ikke så rart at det er mange som kjenner til Napoleon og heller ikke rart at det har blitt malt flere malerier av han. Du er kanskje kjent med flere av disse maleriene. Det er et av han hvor han står med hånden i lommen og i tillegg er det et hvor han rir på hesten sin. Det er flere varianter av disse og det er flere flotte malerier av han.

Napoleon krysser Grand Saint-Bernard

Dette er nok det mest berømte kunstverket av Napoleon Bonaparte. Det er som sagt flere der ute, men dette er en av de mest kjente. Napoleon krysser altså Grand Saint-Bernard, eller det Store Sanktbernhardpasset, hvor han er på hesten sin og krysser alpene. Du ser ikke hæren hans i bakgrunnen, men du kan være helt sikker på at den store hæren hans var med. Dette er virkelig et flott maleri og vi håper at du vil sjekke det ut. Det er malt av Jacques-Louis David.