Aleksander den store kunst av han

Aleksander den store er en kjent person som levde for mange år siden. På engelsk het han Alexander the Great, men det fulle navnet hans er egentlig Alexander III of Macedon, altså Makedonia. Hvis det er en person som har levd som har hatt en stor innvirkning på verden, så er det Aleksander den store. Aleksander var sønnen til Philip og ble konge da pappaen hans døde.

Aleksander den store ble født 356 år før kristus i juli. Dette var i Hellas. Han døde i Babylon som er ganske langt ifra der han ble født i og med at Babylon var en by som nå er ruiner i det moderne Irak. Han ble konge da han var ganske ung og er faktisk tenkt til å være en av historiens mest suksessfulle militære ledere.

Det er en grunn til at han ble kalt Aleksander den store og en av grunnen til dette er at han tok over slik at han fikk det største imperiet i den gamle verdenen. Han tok over store deler av verdenen og knuste perserne. Han tok over så utrolig mye land og det er vanskelig å tro at dette var mulig å gjennomføre helt tilbake til den tiden da de bare hadde hester som var den raskeste måten å reise på. Tenkt deg at Aleksander den store gjorde dette før han ble 30 år.

Kunstverk

Det er flere kunstverk av Aleksander den store. Du kan for eksempel se en diger statue av han i Makedonia hvor han rir på en hest. Det er også et maleri av han hvor Aleksander den store blir lært av selveste Aristoteles som er en utrolig kjent person fra denne tiden. Dette maleriet er malt av Jean Leon Gerome Ferris. Det er også andre kjente kunstverk av Aleksander den store og dette er ikke så rart i og med at han er en så kjent person fra fortiden.