Akilles kunstverk av helten

Akilles er en kjent figur som levde for mange år tilbake. Akilles, også kjent som Achilles eller Achilleus, var en gresk helt i den trojanske krigen som fant plass ca. 1100 år før kristus. Grunnen til at det ble krig mellom grekerne og spartanerne var fordi Paris tok Helen fra mannen hennes. Denne mannen var kongen av Sparta og het Menelaus. Du er kanskje kjent med den trojanske hesten? Dette er den hesten som ble brukt i den trojanske krigen og det er derfor denne krigen har fått dette navnet.

Akilles sin mor var udødelig og hadde navnet Nereid Thetis. Faren hans var ikke udødelig og het Peleus som var kongen av Myrmidons. Myrmidons var et legendarisk folk som kom fra guden Zeus og det var disse krigerne som ble kommandert av Akilles. I og med at han hadde en mor som var udødelig og en far som var dødelig, kan man kalle han en halvgud.

Grunnen til at Akilles døde var at han ble skutt med en pil. Denne pilen ble skutt av Paris som tok Helen fra Menelaus, som vi sa i sted. Denne pilen kan du kanskje gjette hvor traff hvis du ikke visste det fra før. Etter at pilen ble skutt mot han ble han truffet i akillesen eller akilleshælen. I et dikt av Statius ble det sagt at det eneste stedet Akilles kunne bli skadet var hælen sin og at resten av kroppen hans var uskadelig.

Kunstverk

Det er flere kunstverk av Akilles. For eksempel så er det en statue av han med den dødelige pilen rett igjennom hælen hans. Dette er en flott, men samtidig en skulptur som får frem smerten han hadde da han døden. Skulpturen er veldig flott og budskapet treffer. Det er også malerier av Akilles du kan finne flere steder på nettet. Han var en veldig kjent helt fra tilbake i tiden.