Leonardo Da Vinci Nattverden

Leonardo Da Vinci ble født på 1400 tallet og er en av de mest kjente personene opp igjennom tidene. Du kjenner nok til han om du er glad i kunst, men det er ikke bare de som er glad i kunst som kjenner til han. Vi har hørt om Leonardo Da Vinci, eller Leonardo di ser Piero da Vinci, flere steder. Blant annet har vi hørt om han på skolen og kanskje fra filmer. Han er til og med en karakter i et spill og sikkert flere spill også. Leonardo var en oppfinner, en vitenskapsmann og arkitekt. I tillegg til dette var han også en måler, ingeniør og billedhugger. Dette var litt av en mann som var flink til utrolig masse. Han var også veldig interessert i kroppen og han gjorde oppdagelser i noe som heter anatomi. Han gjorde også oppdagelser når det kommer til mange andre ting.

Nattverden

Hvis vi går litt mer inn på det at han var maler så finner vi ganske mange flotte malerier han har malt. En av de mest kjente verkene hans er noe som heter Nattverden. Dette kjenner nok de fleste til og dette ble laget for en hertug med navnet Ludovico Sforza. Leonardo Da Vinci sitt kjente maleri fremstiller aftensmåltidet til Herren Jesus Kristus. Dette er et flott maleri og vi synes det er ganske godt gjort at han lagde en slikt maleri så langt tilbake i tid. Det er også ganske utrolig hvor godt gjennomført det er og hvordan han har fått frem de forskjellige personene som er med i dette maleriet.

I tillegg til Nattverden så er det også andre ting han er kjent for. Du har kanskje hørt om Den vitruviske mann? Har du ikke hørt om han så har du kanskje hørt om Mona Lisa? Mona lisa har de fleste hørt om og dette er en av de mest kjente maleriene til Leonardo Da Vinci.