Maleriet Whistler’s Mother

De fleste av oss som er glad i kunst er glad i malerier. Det er utrolig mange malerier der ute som er veldig bra og det er mange av dem som er kjent for å være kunstverker. Et kunstverk vi skal snakke om heter Whistler’s Mother og dette er et maleri. Navnet til maleriet er egentlig Arrangement in Grey and Black No.1, men det er mest kjent som Whistler’s Mother. Arrangement in Grey and Black No.1 er laget av en mann med navnet James McNeill Whistler og denne mannen skal vi snakke mer om etterpå.

Personen i dette maleriet er faktisk mammen hans. Det er flere historier som er assosiert med dette bildet. Det sies at James McNeill faktisk ønsket at modellen skulle stå oppreist når han skulle male dette bildet, men det viste seg at mammaen hans var alt for ukomfortabel med å stå i en så lang tid og ville heller derfor sitte og det er slik det ser ut til at det ble.

Arrangement in Grey and Black No.1 ble laget i 1871, så det er ikke noe tvil om at det er lenge siden. Det originale bildet er ikke særlig stort, men det er ikke alt for lite heller. Maleriet ble malt med olje på noe som heter lerret, som sikkert flere er kjent med.

Om maleren James McNeill Whistler

James McNeill Whistler, eller James Abbot McNeill Whistler, er altså mannen som lagde dette maleriet. Som vi sa i sted er maleriet mest kjent med navnet Whistler’s Mother. Han ble født på 1800 tallet og levde i nesten 70 år. Han var fra amerika og har malt enda flere bilder, men dette vi nettopp har snakket om er det mest kjente. Mammaen hans som faktisk er i maleriet het Anna McNeill Whistler, som da er kjent for å være modellen i dette bildet.