3 fordeler med kunstterapi på mental og fysisk helse

Kunst er blant de mektigste menneskeskapte uttrykksmåtene. De beroligende og kreative egenskapene gjør kunst til et flott terapiredskap. I holistisk medisin finnes det et behandlingssystem som benytter seg av kunstverk for å forbedre velvære.

Dette er kjent som kunstterapi, som så dagens lys på 1940-tallet takket være pionerene Edith Kramer og Margaret Naumburg. Selv om feltet har tilstrekkelig historie gjennom årene, er mange mennesker skeptiske til kunstterapi på grunn av mangel på kreativitet og fravær av fagfolk. Men dette burde egentlig ikke være noe problem. For det første krever ikke kunstterapi at pasienter har mye kunnskap om kunst.

Takket være teknologisk innovasjon kan helsekontroller nå utføres virtuelt. Plattformer som for eksempel quicktest.no tilbyr en rekke tester som brukere selv kan gjøre når det passer. Noen plattformer driver utelukkende med kunstterapi, og har flere terapeuter på vakt for å håndtere pasienter. Dette er et skritt i riktig retning ettersom mange mennesker lider av iatrofobi med en frykt for hva legen kan oppdage.

Når det er sagt, her kommer tre fordeler som pasienter kan få fra kunstterapi fra et mentalt og fysisk ståsted:

Identifisering og forståelse for bekymringer og problemer

Med kunstterapi får pasienter ut sine indre bekymringer og problemer, som er det første steget i å finne praktiske løsninger. På denne måten kan terapeuter forstå hva som skjer i pasientenes liv og sette opp en behandlingsplan for å håndtere problemene.

Bedre utvikling av mestringsmekanismer

Noen ganger begynner veien til helse med å imøtekomme forstyrrende følelser. Pasienter kan nå utvikle mestringsmekanismer i form av vaner og atferd som gir dem kontroll over problemene.

Uttrykking av vanskelige følelser

Noen ganger er det utfordrende å sette ord på det vi tenker og føler, noe som gjør kunstterapi til en perfekt kanal for uttrykk. Det hjelper pasienter med å forme følelser og tanker, noe som kan være lettere enn å snakke.