Vårpyntet statue

Og nå som våren er her og de nye trendy fargene er kommet så kan det være litt viktig å vise at man følger med. Selv om man er en statue.
Når en kunstner lager et kunstverk legger hen igjen et lite stykke av sjelen sin i det. Selv om det er en stor bestilling på flere stykker utsmykkinger for eksempel som skal sitte på en fasade i en boligblokk. Kunstneren som utfører bestillingen vet at det nok ikke er mange som kommer stoppe opp når de går forbi på gaten, humre litt mellom hverandre og betrakte kunstverket, for å så gå videre noen meter til neste kunstverk som er helt identisk.

Men man må jo ha mat for dagen, og da er massebestillingene kjekke.

Langs en fasade i en by ikke langt fra deg kanskje, sitter det et antall hoder i veggen. De er lagde av sement og ser egentlig ganske stygge ut. Øynene er skumle ting som ser ned på den som går forbi (ja for selvsagt sitter hodet litt høyrere enn hva de fleste er lange), munnen er åpen og ser sint ut, det går nesten å høre tordenstemmen som vræler ut kommandoer om hva som ikke er lov i nabolaget.

Men så er det noen som har tenkt litt utenfor boksen og kanskje sett for seg at dette slemme stygge hodet egentlig bare ønsker å være litt pyntet? Det kanskje ikke ønsker å se så sint ut i det hele tatt? Og før noen rekker å rope DET GÅR IKKE AN!! så er det plutselig noe rosa der. En liten fargeklikk i alt det grå og triste, og den stygge, sinte statuen blir litt mer innbydende. Kanskje.

Men hva sier kunstneren da? Er det virkelig lov å fritt modifisere kunst som andre laget? Er ikke det å tråkke på det lille stykke av sjel som er der inne? Ja vel, hvis man mener at musikk er kunst så er det bare å se til alle covers som lages. De kan jo være nok så modifiserte og vanskelige å koble sammen med originalen… En del musikk hadde kanskje hatt godt av litt rosa leppestift, nå som det er vår til og med!