Slik dekorerer du kjøkkenet med enkelt men stilig tilbehør

Kjøkkenet er husets sentrum og familiens samlingspunkt, ikke bare et sted der du lager mat og spiser middag. Derfor ønsker de fleste at kjøkkenet ikke bare skal være praktisk, men koselig og innbydende med en hyggelig atmosfære. Synes du kjøkkenet ditt er kjedelig og mangler atmosfære? Da har vi samlet noen ideér til hvordan du med enkle grep kan friske det opp og gi det et personlig preg.

  • Grønne planter tilfører alltid rommet liv og atmosfære. På kjøkkenet kan du i tillegg gå for krydderplanter og enkle grønnsaker som f.eks. cherry og busktomater, så har du i tillegg til dekorasjonsverdien, selvdyrkede sunne råvarer til matlagingen.
  • Et vinstativ er essensielt for oppbevaring av vin, som alltid skal lagres liggende. Istedenfor å la flaskene ligge å støve i skapet, få tak i et veggmontert vinstativ, som i tillegg til å være en praktisk og riktig oppbevaring av vinen, vil fungere som dekorasjon og skape en koselig og avslappet stemning.
  • Posters slik vi husker dem fra 80- og 90-tallet, er faktisk blitt veldig populære igjen, og det finnes et stort utvalg av posters som både er praktiske, morsomme og inspirerende på kjøkkenet. Du kan for eksempel dekorere veggene med ulike morsomme guider til matlaging, kaffebrygging, oppskrifter eller en oversikt med ingredienser og fremgangsmåte for ulike drinker og cocktails. Eller dekk en vegg med dekorative posters av krydderurter med beskrivelse av hva de brukes til.

Andre ting du kan gjøre er å leke deg med fargerike fliser, eller montere en god gammeldags veggtavle til å skrive huskeliste eller hvorfor ikke menyen når du har gjester.

(Finner du ikke en tavle i butikken, kapp til en passende stor, tynn finérplate og mal den med et par strøk matt, svart maling – pyntes med noen fine profilerte listerester du kanskje har liggende i garasjen, eller rett og slett en enkel ramme i plank som krittmales, hvis det passer inn).

En samling med fargerike tallerkener eller skåler på veggen er også pent, det finnes flere serier med ulike tema å velge av, og er du av den kunstneriske sorten er det heller ikke så vanskelig å lage dem selv med å dekorere tallerkener uten mønster med keramikk/glassmaling som herdes i stekeovnen. Det å lage sin egen kunst og dekorasjoner til kjøkkenet kan også være et fint prosjekt for alle de som har hjemmesommer i år. Lykke til med kjøkkenfornyelsen og riktig god sommer!