Oslos beste kunstmuseer

Oslo er en spennende by som byr på mange muligheter for å fordype seg i kunst og kultur. Vi har funnet noen av de beste museene! Alle er innen rekkevidde, enten til fots eller ved bruk av en moderne elmoped.

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet er et statlig museum for kunst, arkitektur og design. Museet har en omfattende samling på nærmere 400 000 verk, og har en spesielt god samling av verk fra nasjonalromantikken, blant annet bilder av Edvard Munch. Museet har også en samling fra det 20. århundre som viser utvikling av både norsk og utenlandsk kunst. Blant annet innen maleri, foto og video. I 2020 er det planlagt at det nye nasjonalmuseet åpner på Vestbanen, det vil bli Nordens største kunstmuseum.

Vigelandsparken

I Frognerparken i Oslo ligger Vigelandsanlegget som er en skulptursamling, som har fått navnet sitt etter kunstneren Gustav Vigeland som laget den. Samlingen ble påbegynt i 1920-årene, Vigelandsanlegget er på 320 mål i Frognerparken og inneholder 214 skulpturer. Skulpturene er laget i bronse, granitt og smijern. Parken i seg selv er en opplevelse på en fin og varm dag, og skulpturene er noen av Oslos mest kjente, spesielt kjent er skulpturen som blir kalt for «sinnataggen».

Munchmuseet

Munchmuseet er et kunstmuseum som inneholder verk fra Edvard Munch. Edvard Munch testamenterte noen av sine verk til Oslo kommune, og disse ble utstilt i museet som åpnet for publikum i 1963. Museet ligger i bydel Gamle Oslo, men et nytt museum skal etter planen åpne i 2020. Museet brukes i dag også til utstillinger, konserter og inngangspartiet har en butikk og kafé

Hvordan komme seg rundt

Det finnes mange måter å komme seg rundt på i Oslo. Det finnes både sykler og elektriske sparkesykler til utleie i byen. Du kan lett komme deg rundt ved hjelp av disse. Vi kan også anbefale å bruke en moderne elmoped for å komme seg rundt. En moderne elmoped har en hastighet på opp til 45 km/t og har lang batterilevetid. Med en elmoped kommer du deg lett frem i trafikken og det er også lett å finne parkering. Med en elmoped kan du rekke å se flere museer på samme dag.