Natur og planter som inspirasjonskilde for kunstnere

Helt siden verdens opprinnelse har naturen alltid fascinert mennesket, og i kunsten har man funnet en måte å nærme seg den på. Dette har igjen ført til at man har sluttet å være redd for den. Se for deg våre forfedres forundring foran branner, lyn og snøstormer – majestetiske krefter som har fått mennesket til å føle seg lite og maktesløst.

Naturen og dens metaforer

Når vi i dag slapper av i hagen, kanskje ligger i en hengekøye i kontakt med naturen, kan vi observere hvordan solstrålene passerer gjennom løvet til trærne. Dette gir oss en følelse av fred og stillhet som ikke bare kommer fra komforten, men også fra det magiske forholdet av fellesskap mellom oss og våre omgivelser. Derfor har natur og miljøvennlighet blitt to uatskillelige begreper som lenge har vært en inspirasjonskilde for ulike fagområder. Enten det er snakk om kunst, musikk eller design. Det siste har allerede utviklet seg til det punktet at en person som kjøper de riktige møblene på ulike naturinspirerte steder, som for eksempel Gardenstore sitt utsalg, i tillegg til å stole på møblenes skjønnhet, også kan stole på enkelheten og komforten, som er det viktigste her.

Formen som blir til et slags middel

Det stemmer virkelig det filosofen Aristoteles sa da han bekreftet at kunsten ikke bare etterligner naturen, men også fullfører dens mangler: I tillegg til å representere den, tolkes den også gjennom vår følsomhet og erfaring. Som egentlig er det som gjør kunst til noe unikt og som får oss til å «fly over» naturen som omgir oss, nemlig ved å lande på den «toppen» vi nevnte tidligere.