Mote for den modige

Den som har unngått å få med seg at gjenbruk er tingen for dagen (og fremtiden) har nok holdt seg godt unna verden de siste tiårene. Second Hand-butikker dukker opp på hvert hjørne, Fretex og deres konkurrenter har så mye å gjøre at de ikke klarer å ta hånd om alle klær de får til seg. Butikkene deres er stappfulle med klær og ting som noen ikke lenger har bruk for men som fortsatt er pene og av god kvalitet (resten gir de bort), og det er mye folk i butikkene. Nå for tiden har de ofte en hel seksjon egnet åt merkeklær, hvor man kan finne vesker, kjoler og andre merkevarer for en brøkdel av hva de opprinnelig kostet.

Noen, undertegnet inkludert, liker å lage egne klær. Det å ha funnet frem et mønster som man skal realisere til en kjole, dress eller annet er gøy og inspirerende, og neste økt med å finne frem stoff som passer er enda morsommere. Selv om skap og esker er fulle av stoffer i alle typer, farger og kvaliteter er det sjelden som det perfekte stoffet for nettopp den applikasjonen finnes, og da må man selvsagt ut å besøke butikkene.
Her har det begynt å dukke opp mer stoff i butikkene for brukte klær. Eller så kan man finne store kjoler som har materiale nok i seg for å bli klippet til en topp. Det er ikke nødvendigvis anledning å kjøpe nytt, selv når det kommer til stoffer å lage klær av.

Men noen ting har alle hjemme. Doruller, for eksempel. Og hvis du trodde at det ikke var mulig å lage noe annet enn påskepynt i barnehagen av doruller (et meget godt eksempel på gjenbruk – foreldre samler doruller hjemme, gir til barnehagen og får de tilbake med litt fjær og pynt på og vipps har vi nytt påskepynt hjemme, genialt!) så har du feil. Tenk større og var litt kreativ. Tenk…klær!

Oppskrift:

  1. Samle doruller i ca et år
  2. Brett de og sett sammen til noe som ligner på blomster
  3. Sett de fast på en grå topp

Voilá! Vårens mote er klar til bruk!