Kultur om sommeren

Så da er det endelig sommer og dagene er fulle av ting å gjøre – male huset, klippe plen, hilse på slekt og venner man nesten ikke visste at de fantes, reise over land og hav, alt på noen få uker. Etterpå skal man være tilbake i jobb, uthvilt og klar for nye utfordringer. Men mest er man gla over å være tilbake i jobb fordi da er det endelig litt ro og lov å synke ned litt i sofaen om kvelden.

Men ærlig talt, hva ville skje hvis du bare satte ned foten og sa Nok er nok! Hvis du tenker deg å ha ferie for din egen skyld, for at du skal må bra, lære noe nytt, treffe inspirerende mennesker som liker det samme som deg – uansett hvis dere er i familie eller ikke?

Den som er kunstinteressert vil ikke gå tom for inspirasjon i ferien uansett hvor i landet man er, det er helt sikkert.

Nordnorsk kunstmuseum i Tromsø har en flott utstilling om Betzy Akersloot-Berg, et fantastisk menneske og kunstner som malte havet i alle dets former langs den norske kysten, selv om hun flyttet utenlands ganske tidlig i livet. Dette er en historie og en utstilling som får praten i gang.

Hvis planen ikke er å ta seg helt så langt nord kanskje Lofoten kan være et alternativ med Galleri Lofoten og landets største samling nordnorske malerier.

Det er jo ikke alle som er like begeistret over de nasjonalistiske storslåtte maleriene, og da kan Modern Art Gallery i Trondheim gi litt pusterom. De stiller ut flere norske moderne kunstnere til enhver tid, og her kan du også kjøpe noe å henge på veggen der hjemme.

Kunst er jo ikke bare tavler og malerier, men også smykker, glasskunst, metallkunst og mer. På Agder Kunstsenter er alt dette å finne og mer dertil denne sommeren. Her er det utstilling av moderne kunst i keramikk, glass, metall, lamper og annet. Noe for hver sin smak.

I hovedstaden er det mange institusjoner å besøke for den kunstinteresserte. Det beste alternativet er å ta en av de populære elmopedene som finnes og krysse rundt i byen for å finne gatekunst, tradisjonell kunst, Munchmuseum og mye annet. Det er en flott kunstsommer 2019!