Humøraktivister

Man er ute og går en tur på byen, kanskje er det en kjedelig dag med gråvær. Alt føles grått og trist, selv den mest fargerike kjolen i butikkvinduet.

Men så plutselig er den der, fargeklikken som får mørkeret å snu der ute på gata – Gatekunsten. Noen mener at tagging er kunst, andre mener at det er ødeleggelse. Uansett hva man mener om tagging så er det noen som tar den uttrykksformen litt lenger og gjør noe mer av det, lager gatekunst av det og smykker grå vegger i byer og i noen tilfeller sender håp i mørkeret.

De fleste kjenner nok til Banksy, den hemmelige gatekunstneren som tegnet jenta som flyr med ballonger over muren i Gaza og mange andre kjente kunstverk som alle sender et budskap om noe viktig, og det på en måte som gjør at det ikke går å la være å ta det innpå seg.

All gatekunst trenger ikke å være politisk. Den kan jo rett og slett bare være morsom og ha et godt poeng. Og lage litt farge i en ellers grå omgivelse da. Som denne mannen som finnes i en av de store byene her i landet. Litt Banksy-stil er det vel over denne også, er det ikke? Gla blir man i hvert fall når man gått et stykke langs festningsveggen og nærmer seg sentrum og det det er nok så ensfarget runt deg – og så dukker han opp!

Og egentlig blir det vel bare enda bedre med den løvetannen som stikker ut nederst langs veggen; gatesmarte blomster ved gatesmart veggutsmykking.

Andre gjør et poeng av noe som er nødvendig men ellers ganske kjedelig, hvorfor ikke gjøre det morsomt i tillegg? Dette er helt vanlige betongstoppers som er vid et jernbanemuseum og skal hindre besøkere fra å gå over den lille jernbanen som er utenfor.

Det hadde jo gått an å bare ha helt vanlige jernbaneting som vi alle er vant til å se, men siden det er mange barn som besøker jernbanemuseet har noen tenkt at det kanskje ville være en god idé å gjøre noe morsomt av det.

Ting som dette er godt for humøret, og selv om noe er tagging og ødeleggelse er det heldigvis godt om det som er kult og vakkert!