Her er finner du gatekunst i Bergen

Du trenger ikke besøke dyre og fancy museer for å nyte litt kunst. I Norges nest største by finnes det en rekke spennende kunstverk gatelangs, og det er ikke uten grunn til at byen kalles for Norges gatekunsthovedstad. Tilbake i tidlig 2000 fikk gatekunstnere lov til å utfolde seg, noe de fortsatt får, og det derfor er ingen Norske byer som kan vise til lignende mangfold av gatekunst.  

KA Galleri

Galleriet er kanskje ikke kunst du finner langs gatene, men de har som hovedfokus å fremme noe av den beste gatekunsten som noen gang er laget. Galleriet er for alle, og de viser kunstverk fra både kjente og ukjente kunstnere. 

KA ligger like ved det mest kjente hotell i Bergen, Det Hanseatiske Hotell.  

Byggen

Bryggen er seg selv et kunstverk av de sjeldne, men du finner i tillegg en rekke flotte malerier, skulpturer og ikke minst bygg når du går på bryggen. Den byr på alt av historiske mesterverk til moderne popart. 

Den gamle trebebyggelsen har faktisk hele 61 fredede bygninger og den befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Garage Pub

I bakgården til den legendariske rockepuben Garage finner du gatekunst fra den verdenskjente kunstneren Dolk. Kunstverket har blitt en stor snakkis etter at bakgården ble stengt med gitterporter for flere år siden. 

Den historiske veggmalingen er fortsatt synlig og lett tilgjengelig gjennom gitterporten, og har blitt et populært besøksmål for både turister og lokalkjente.