Hageinspirasjon

Våren nærmer seg og det er på tide å rydde og ordne i hagen, ta frem hagemøblene og gjøre uteplassen klar for sommersesongen. Men kanskje du som så mange andre mangler både motivasjon og inspirasjon til å komme i gang, så hvorfor ikke benytte anledningen å benytte påskeferien til å gi deg selv en kick-start på våren og hageryddingen.

Om du ikke har tenkt, eller kommer deg på fjellet i påsken, kan du heller ta turen til Sørlandet, hvor våren er kommet lenger enn andre steder i landet og her er allerede blomster og trær kommet i blomst. Sørlandet har mange sjarmerende byer og velge mellom. For en inspirasjon- og motivasjonsferie kan vi for eksempel anbefale et spa hotell i Larvik, kombinert med inspirasjon fra noen av de mange besøkshagene og parkene denne byen har å tilby. Her skal vi se på noen av dem.

Herregården på Torstrand, er en av Larviks severdigheter og ble bygget av stattholder og greve Ulrik Frederik Gyldenløve, bygget sto ferdig i 1674. Den imponerende hagen foran og øst for bygningen er anlagt etter professor Magne Bruns plan, forfatteren av «Norske hager gjennom tusen år». Dette er faktisk den første og den største barokkhagen som ble laget i Norge. Her finner du fontener, terrasser, fonteneanlegg, frukt- og urtehage med flotte lysthus og vakre alleer.
Etter å ha vandret rundt og tatt til deg masse inspirasjon kan du ta en titt på en kurositet i urtehagen, der du finner medisinplanten svalerot (Aristolochia clematitis) som i mange hundre år hadde dette som eneste vokseplass.

Ingunns hage er en av fem åpne hager i Larvik. Den åpnet i 2019 og er i kontinuerlig utvikling med nye hagerom. I tillegg til å vandre i hagen og besøke butikken i drivhuset kan du også få råd og inspirasjon fra Ingunn som er hageplanlegger og interiørkonsulent.

Det finnes flere private besøkshager i Larvik som har åpent til ulike tider. Du finner en oversikt for planlegging av besøk på Hageselskapets nettsider, der finner du også mye inspirasjon og ideer til hagen og uteområdet som du kan kose deg med om du velger å bli hjemme og stelle hagen i påsken.