For en flott styggelse!

Det er mye man kan gjøre vakkert som egentlig ikke er særlig pent å se på. For eksempel finnes det mange husvegger i Oslo som egentlig er kjedelige teglvegger, i noen tilfeller malt og pusset i hvitt, hvor noen har fått lov å bruke det som lerret for storartet kunst. For eksempel den lyseblå tegningen ved Champagneria ved Solli Plass, kuene i Freia-reklamen i Thorvald Meyers gate eller det store kartet nederst i Tøyengata.

Den som tar anledningen å ta turen sørover til søte bror og Sveriges vestkyst kan få mer å se. Kanskje har allerede noen tatt turen om Gøteborg i sommer, og funnet at det ikke er helt lett å kjøre bil der? Den vanlige veien å ta seg nedover langs E6 og bare kjøre av for å komme til Liseberg er liksom ikke like bare bare lenger. Så hva gjøre?

La bilen stå (hvis du finner et sted å ha den…), og bruk beina! Da vil du fortsatt finne at byen er til store deler oppgravd, men det å ta seg frem har plutselig blitt veldig mye lettere.

OG, du vil finne mye flott å se på! For Trafikverket, som er de som gravd de fleste av gropene i byen, har dekket for mange av de normalt ganske så stygge byggeplassene med grønne plank. I tillegg har de latt forskjellige kunstnere få pynte disse beskyttelsesinstallasjonene etter eget hode.

Og da blir plutselig byen Gøteborg en eneste lang kunstutstilling!

Og visst er mørke maleriet penere og se på enn det grønne ved siden? Dette er fra veien ned til Gøteborgsoperaen, og det er som en lang gang som leder besøkene fra sentrum ned til vannet ved operabygningen. Hele veien er det dekorert med malerier som gir en fin start på kulturstunden man eventuelt er på vei til nede på Operaen.

Maleriene er av alle de slag. Noen er mer graffiti-lignende, andre er strammere, med farger, uten farger…hele byen er som et galleri for tiden.

Så for den som har lyst å vandre rundt i den for øyeblikket oppgravde og pyntede byen er tiden nå, og her kan mange andre byer som har store byggeprosjekter på vei se hvordan man kan gjøre de stygge byggeplassene til noe vakkert.