Disse kunstutstillingene kan du besøke i desember

Oslo er en travel by i desember og det er mye som skjer rundt omkring i byen denne måneden. Byen er også full av julestemning og full av mennesker som forbereder seg til jul. Det er altså verdt å ta en titt på hva som skjer i Oslo i desember, og vi har funnet kunstutstillinger du kan besøke denne måneden.

Alt det vi eier

Munchmuseet er i ferd med å flytte lokaler, men innen de flytter kan du ta en titt på 100 år med kunsthistorie. Dette er en utstilling som viser hva som skje bak kulissene på Munchmuseet og de vil vise frem flere av Munchs mest kjente verk. Maleriene vil bli arrangert kronologisk og viser nærmere 100 år med historie.

Víkingr

Vikingr er en ny utstilling på historisk museum. Utstillingen viser noen av de mest spennende gjenstandene som er funnet fra norsk vikingtid. Vikingene er kjent som store krigere, men i denne utstillingen får du også et glimt av den andre siden av vikinglivet. De var nemlig også bønder, håndverkere og handelsfolk.

Fredsprisutstillingen 2019

Fredsprisutstillingen er en fotoutstillingen som handler om årets fredsprisvinner. Årets fotograf er den prisbelønte Finbarr O’Reilly. Han kommer fra Irland og har blant annet jobbet for Reuters. Årets fredsprisvinner er Abiy Ahmed Ali som er blitt anerkjent for sitt arbeid for å skape fred og internasjonalt samarbeid. Abiy Ahmed Ali er også statsminister i Etiopia og har gjort en stor innsats i å løse konflikten med nabolandet Eritrea.

Norsk dokumentarfotografi

Norsk dokumentarfotografi er en utstilling som tar for seg ytringsfrihet og samfunnsaktuelle tema. Utstillingen inneholder et bredt spekter av uttrykksformer og alle prosjektene som har blitt til gjennom fotografiske undersøkelser og mye arbeid. Prosjektene er støttet av Fritt Ord og Norwegian Journal of Photography (NJP).

Tegnetriennalen 2019

Denne utstilling undersøker tegning som en menneskelig uttrykksform. Selve utstillingen heter Houman Touch og holdes på Kunstnernes Hus. Flere forskjellige kunstnere vil vise frem prosjektene deres. Du kan blant annet se Guttorm Guttormsgaards unike dagbokprosjekt, Elisabeth Mathisens sorgarbeider på papir og Per Teljers bitende mannsportretter. Dette er noen av Oslos mange spennende kunstutstillinger i løpet av desember måned.