Dette er Norges mest spennende kunstmuseer!

På jakt etter en kunstnerisk opplevelse? Her finner du Norges beste kunstmuseer.

1. KODE Kunstmuseer

I Norges nest største by finner du et av Nordens største museet for kunst, design og musikk. KODE byr på en kombinasjon av samtidskunst, historiske malerier og unike naturopplevelser. Her kan du nyte malerier fra verdensberømte kunstnere som Munch og Picasso, til totalt ukjente og fremadstormende gatekunstnere.

Det aller beste derimot er at du etter timer med kunstbeundring, kan få en kulinarisk opplevelse på restaurant i Bergen.

2. Munch Museet

Ta turen til hovedstaden og opplev det beste av Edvard Munch. Da Munch gikk bort i 1944 testamenterte han alle sin eiendeler til Oslo Kommune. I 1963 gjennomførte kommunen sitt løfte om å lage et museum til å hedre hans minne.

Museet huser selvsagt mye av Munchs beste verk, i tillegg til å arrangere en rekke utstillinger til både kjente- og ukjente kunstnere innenfor alle sjangere.

3. Perspektivet Museum

Dette er et spennende museum med beliggenhet midt i «Nordens Paris», nemlig Tromsø! Museet ligger i et historisk bygg fra 1839, og har Tromsøs historie og samtid som tema. Den utfordrende vandreutstillingen som består av rundt 500.000 malerier har som formål å gi et bedre bilde på den rike historien til byen.

4. Kistefos- Museet

Her kan du oppleve arkitektur fra aller øverste hylle. Kistefos er en vakker imponerende skulpturpark i spektakulære omgivelser, som garantert byr på en opplevelse av de sjeldne. Museet ligger bare en times kjøretur unna Gardermoen og består av samtidskunst fra anerkjente samtidskunstnere.