Dekorer barnerommet med plakater

Anleggsmaskiner, superhelter, prinsesser og fantasiskapninger kan være med på å skape liv i et ellers ganske så vanlig barnerom. Plakater kommer i mange forskjellige farger og kan enkelt byttes ut etter hvert som barna blir eldre. Som regel er plakater en suksess blant barn som elsker å se kjente figurer på veggene sine.

Ta utgangspunkt i egne minner

Når du skal velge en plakat kan starte med å ta utgangspunkt i dine egne minner. Kanskje husker du en spesiell interesse du hadde som liten, noe du var ekstra opptatt av? Eller kanskje husker du en tegneseriefigur som ga deg trygghet da du var liten? Dette kan være et godt start for å finne en plakat som passer inn på barnerommet til barna dine. Du kan også velge ut fra farger du liker godt eller farger som passer til resten av interiøret som finnes i barnerommet.

Spør barna

Etter hvert som barna begynner å bli større kan man spørre barna selv hva de ønsker. Man må faktisk glemme seg selv litt, og kanskje tenke at det viktigste ikke lenger er at alle fargene matcher, men heller at barnet får gjøre et selvstendig valg. Dersom barnet har en stor interesse for anleggsmaskiner og andre kjøretøy, kan det passe å henge en plakat med dette temaet på barnerommet (selv om anleggsmaskiner ofte er gule og yndlingsfargen din kanskje ikke akkurat er gul). Andre barn interesserer seg for prinsesser og har yndlingsfargen rosa. Barn vil elske å få ta et selvstendig valg og få innrede barnerommet med noe som interesserer dem!

Slik velger du plakat

Når du skal kjøpe en plakat kan du sammenligne pris, kvalitet og leveringstid (dersom du kjøper på nett). Noen steder vil du få inkludert ramme, andre selger kun selve plakaten. Det som er så fint med plakater er at selv om du har rammet inn en plakat og den henger på veggen, kan du enkelt bytte den ut dersom du endrer farge på andre ting i rommet, eller dersom barnets interesser plutselig endrer seg. Plakater er altså veldig anvendelige når det gjelder innredning av barnerom og skaper masse glede.