Bli litt overrasket

For den som ønsker å reise rundt vårt fantastiske land men innimellom ta en byferie har mange gode plasser å velge mellom. Og for den som liker å se, oppdage og oppleve kunst er noen steder virkelig vert et besøk.

I Oslo finnes en rekke kjente museer som Munchmuseet med klassiske malerier og spennende utstillinger, eller Astrup Fearnley-museet for den som liker det litt mer eksperimentelle, eller hvorfor ikka ta seg litt utenfor byen og besøke Henie Onstad Kunstsenter og møte kunst helt utenom det vanlige.

Hvis man ønsker seg lenger nordover er det svært interessante kunstutstillinger i Tromsø, eller litt lenger sør for den som ikke ønsker seg helt så langt nord kan det passe å stoppe i Trondheim. Trondheim kunstmuseum har i år en spennende kombinasjon av gammelt og nytt, blant annet en stor utstilling med malinger av Gustav Vigeland som vel er verdt et besøk.

Men hva har kunstscenen i Bergen å by på? Ikke er det vel mulig å dra dit for å se på kunst? Jo absolutt, Bergen er en av de mest spennende byene å se på kunst i nå om dagen! En weekendtur til Bergen med noen gode venner vil bli en suksess for den kunstinteresserte. Her finnes noe for enhver smak – Bergen Kunsthall er et stort, velkjent etablissemang som presenterer samtidskunst av første klassens kreatører, både nasjonale og internasjonale. Og hvis man ønsker å se museet i et annet lys arrangerer de konserter og klubbkvelder i museets lokaler.

Gatekunstmiljøet er også spennende og aktivt i Bergen, noe som blir ekstra tydelig hvis man velger å bo på et koselig hotell i Bergen sentrum. Den oppmerksomme vill få syn på mange Banksy-inspirerte veggmalinger, noen med motiver som muligens inspirert av Kaizers Orchestra, andre av mer karakteristisk Banksy-stil med skjulte politiske budskap. Og hvis Bergen viser seg fra den værste siden og byr på det omtalte regnet, går det helt fint å se på gatekunst innendørs! Javisst, i Bergen finnes Gategalleriet hvor man alltid finner spennende nye street artists som viser opp sine seneste produksjoner. En kunstweekend i Bergen har noe for alle, selv om man først ikke tror det!