Besøk 5 museer på en dag i Bergen

Bergen er Norges nest største by og ligger omgitt av store fjell. Når du er i Bergen kan du oppleve Norges vakre fjell og fjorder, men byen har også mange museer du kan besøke. Vi har funnet noen kjente museer som er verdt et besøk. Det beste av alt er at du kan rekke å besøke dem alle sammen på en dag med en flott moped!

Bergen Kunsthall

Bergen Kunsthall ligger like ved Lille Lungegårdsvann i Bergen, og er et kunstgalleri som får offentlig støtte. Galleriet ble offisielt innviet som kunstgalleri i 2001 og viser blant annet frem samtidskunst i Norge. Med en elmoped kan du komme deg raskt til museet, samtidig få se litt av Bergens flotte natur og du kan raskt komme deg til neste galleri.

Bryggens Museum

Bryggens museum er et middelaldermuseum som ligger på en gammel branntomt. Det ble nemlig funnet spor fra middelalderen etter brannen og en arkeologisk utgravning ble satt i gang. Museet er bygget på gjenstandene som ble funnet i denne utgravningen. Brannen fant sted i 1955 og selve museet stod ferdig i 1976.

DMG Gallery

DMG Gallery i Bergen er en skjult liten perle i nærheten av den kjente bryggen i Bergen. Kom deg hit og ta en titt på Bryggen, en av Bergens største turistattraksjoner, og ta en tur innom det lille galleriet etterpå. Galleriet er en liten butikk med slovensk kunst.

KODE Kunstmuseene i Bergen

KODE er et av Nordens største museer for kunst og musikk. Det består av totalt fire bygg, blant annet hjemmet til Edvard Grieg. Museet har tilsammen 50.000 gjenstander og består av bilder, skulpturer og musikk. Museet tar også vare på andre historiske bygg rundt omkring i Bergen.

Magic Ice Bergen

Dersom du har leid en flott elmoped, og kommer deg lett rundt omkring i Bergen, kan vi anbefale Magic Ice i Bergen som siste stopp. Her kan du ta en titt på diverse is-skulpturer. Skulpturene er laget av kjente kunstnere fra både Norge og utlandet. Dersom du ikke kjører kan du også få servert en drink, og museet låner ut varme votter og en vinterjakke.