Årets julebord – Kombiner mat og kultur

Julen nærmer seg og det samme gjør årets julebordsesong. Julebord er noe mange gleder seg til, det er årets høydepunkt og det gir mulighet for et avbrekk i en ellers travel hverdag. Rykter om fantastiske julebord sprer seg raskt, og det finnes mange gode ideer til et julebord som vil bli husket i lang tid fremover. For eksempel, hvorfor ikke holde julebordet i et kunstgalleri?

Julebordet har lang tradisjon i Norge og er en fest, selskap eller et besøk på restaurant som finner sted i tiden før jul. Det blir servert julemat og vanligvis også alkohol og annen drikke. Det er firmaer og organisasjoner som organiserer julebordet, og de inviterer medarbeiderne til festen. Selve skikken med julebord kommer fra at man satte frem mat på et bord som fattige kunne forsyne seg fra. I dag handler julebord i Norge mer om at firmaer ønsker å vise at de setter pris på sine ansatte, og tilbyr en fest og en anledning for en samling hvor de ansatte blir bedre kjent med hverandre.

Det finnes mange forslag til originale julebord, for eksempel kan julebord holdes i en renovert låve, en annen idee kan være å holde julebordet i et galleri. Det finnes restauranter som har «galleri» som deres konsept, her kan du se flotte restaurantlokaler innredet med bilder rundt omkring på veggene og varme farger. Det finnes også kunstgallerier som tilbyr julebord som en av deres tjenester i tiden før jul. Ikke bare serverer de mat, men du kan også finne gallerier som byr opp til dans.

Å kombinere julebordet med et besøk i et galleri vil gi de ansatte en spesiell og unik opplevelse. De vil ikke bare spise god mat, men også oppleve noe spesielt sammen som kan bringe de ansatte nærmere og bygge et sterkt team. Et galleribesøk vil også åpne opp for kreativitet og fantasi, noe som også kan være veldig nyttig når de ansatte kommer tilbake på jobb etter julebordet. Julebord på et galleri vil altså gi en unik opplevelse som alle vil huske, dette vil kunne påvirke firmaet positivt i fremtiden.