5 ting å gjøre i Bergen

Usikker på hva du kan gjøre i Bergen? Her kommer en oversikt over ting du kan finne på: 

Sightseeing

Besøk den historiske Bryggen og se hvordan Bergens første bebyggelse så ut. Bryggen er kanskje Bergens mest populære attraksjon og har gjennom århundrer vært en sentral del av byen. 

Om du ønsker en annerledes sightseeing- opplevelse kan «Bergen Segway» være noe for deg. Cruise gjennom Bergen på segway for en unik og morsom opplevelse. Turen er guidet og tar deg gjennom byen og opp til toppen av Fløyen.  

Gå på tur 

Elsker du toppturer og ønsker panorama utsikt, er turen Ulriken til Fløyen noe du må gjøre. Ulriken er det høyeste av de 7 fjell og turen Ulriken-Fløyen byr på variert fjell- og skogsterreng, med utsikt over Bergen. 

Trolltunga er annen topptur som kan kombineres med ett Bergen besøk. Trolltunga er en tre timers kjøretur fra Bergen, og er en tur for deg som virkelig vil utfordre deg selv. 

Foretrekker du litt «enklere» og ikke en så tidkrevende tur, er turen opp Stoltzekleiven et bedre alternativ. Stoltzekleiven er en bratt sti med 722 trappetrinn opp til Sandviksfjellet, og tar ca 30 minutter.

Beundre kunst

Bergen huser ett stort utvalg av kunstmuseer og gallerier. Se verdenskjent kunst på KODE Kunstmuseer eller samtidskunst på Bergen Kunsthall. Byen med de syv fjell inneholder også en rekke skulpturer og statuer av blant annet Edvard Grieg og Henrik Ibsen. I Bergen kan du nyte ett variert utvalg av kunstverk i fantastiske omgivelser. 

Utforske Vestlandsk- mat 

Er du på jakt etter Vestlandsk kultur, må du besøke en restaurang i Bergen. I Bergen kan du nyte spennende og innholdsrik mat. Uavhengig om du liker fisk- eller viltretter, er du garantert å finne noe til din smak. Kjenn smaken av Vestlandsk tradisjon med de beste lokale råvarene.   

Utforske fjordene